top of page

"Syvä ilo" Lapuan Taidemuseon ryhmänäyttelyssä "Sillanrakentajat" 28.9.2021—22.1.2022



Oodidoon teos Syvä ilo on esillä Lapuan Taidemuseon ryhmänäyttelyssä Sillanrakentajat, Lapuan Taiteilijaseuran 50-vuotisjuhlanäyttely 28.9.2021—22.1.2022. Videolla lyhyt yleiskuva meditatiivisesta teoksesta, joka avautuu kokemalla se installaation tilassa.


Kuva-ääni-installaatio muodostuu viidestä soivasta laulukuvasta. Ryhmän kuvataiteilijoiden Jaana Kortelaisen ja Minna Rajalan yhdessä tekemien monotypiavedosten tulosteet toimivat kaiuttimina tilaäänelle, jonka on säveltänyt ryhmän muusikko Hilkka-Liisa Vuori. Ryhmä valitsi vedokset teokseen avoimesta vedossarjastaan Diarium Invisii - Näkymättömän päiväkirja. Lähtökohtana tässä oli syvää iloa ilmentävä moodi, keskiaikainen sävelasteikko. Vedokset samoin kuin installaation äänimaailma ovat syntyneet vokaalimeditaatiossa.


Yhteistyökumppaneita teoksen toteutuksessa ovat gregoriaaniseen lauluun erikoistuneen Vox Silentiin muusikot Johanna Korhonen ja Hilkka-Liisa Vuori, valo- ja äänitaiteilija Petri Loues ja valokuvataiteilija Antti Hintsa.


Installaation tilassa soivat yhdessä kuva-ääni-parit: A - Alku, O OE - Kaipaus, AU - Lohtu, AUM - Lähde ja O OU - Ikuinen. Tervetuloa kokemaan teos Lapuan Taidemuseoon!








2 views0 comments
bottom of page