top of page

Syvä Ilo -installaation äänituotanto etenee
Oodidoon uuden “Syvä ilo” installaation tilaääni äänitettiin 19.8.2021 Lapualla Kulttuurikeskus Vanhan Paukun Pajakappelissa. Kuva-ääni-installaatio toteutetaan yhteistyössä Vox Silentiin ja Petri Loueksen kanssa ja se tulee esille Lapuan taidemuseoon 25.9.2021 avautuvaan yhteisnäyttelyyn.

Teoksen kuusi kuvaa ovat monotypiavedoksia, Oodidoon laulukuvia. Ne ovat syntyneet ryhmän kuvataiteilijoiden, Jaana Kortelaisen ja Minna Rajalan yhteisessä laulu-maalaus -aktissa. Musiikin jokaiselle kuvalle on säveltänyt ryhmän muusikko Hilkka-Liisa Vuori lähtökohtana syvää iloa kuvaava f-moodi. Äänityspäivänä hän lauloi sävellykset duoparinsa Johanna Korhosen kanssa. Binauraalisen tilaäänen teokseen äänitti valo- ja äänitaiteilija, soitinkeksijä Petri Loues.

Hilkka-Liisa kommentoi: “Jaanan ja Minnan meditaatioäänessä maalaamat kuvat kohtasivat Johannan ja minun ääneni. Kuvien syntymän äänteet heijastuivat meidän laulajien sielun ja suun kautta taltioinniksi. Oli ihanaa laulaa kuvaa ja antaa kuvan laulaa meitä. Yhdessä taiteilijoiden kanssa olimme miettineet kuvat ja niiden äänet kolmeksi stereopariksi, resonoimaan ja soimaan tilassa yhtä aikaa. Mutta yksi kuvista halusikin soida vain yksinään. Tämä syvästi puhdistava IY sai olla itsenään. Olemme kiitollisia myös Petrille. Hänen tekemänsä äänityslaite on alkuvoimainen ja ainutkertainen.”Äänitiimi Paja-kappelin portailla: Petri Loues, Johanna Korhonen ja Hilkka-Liisa Vuori. Avustajana kuvataiteilija Minna Rajala.


6 views0 comments

Comments


bottom of page